Utilizarea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Va recomandam citirea cu atentie a acestora. isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Folosirea, incluzand vizitarea si cumpararea produselor de pe acest site de catre dumneavoastra, se supune Termenilor si conditiilor de ultilizare, si implica acceptul dvs explicit cu privire la acestea si reprezinta intelegerea dintre parti.

Termenii și condițiile din cadrul acestui magazin online sunt in conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, OG 21/1992 privind protecția consumatorilor, OUG 140/2021 privind anumite aspecte referitoare la contractele de vânzare de bunuri (garanții), O.G. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piata, Legea 363/2007 privind combaterea practicilor comerciale incorecte. Aceste acte normative se aplică consumatorilor. Persoanelor juridice li se aplică prevederile Legii 287/2009 privind Codul Civil.

 1. DEFINITII

Cumpărător/Utilizator – persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător – Primiipasi.ro, cu denumirea comercială SC FAR EAST TRADING SRL, având sediul social în Bucureşti Sectorul 2, Str. Arh. D. Harjeu nr.59G, CUI RO 4966620, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului J40/25405/1993.

Bunuri/Servicii – orice produs/serviciu, inclusiv documentele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plată acestora.

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata la curier in momentul primirii Bunurilor. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului

In cazul in care se comanda prin intermediul telefonului, Vanzatorul va confirma Cumparatorului oferta, al carui angajament incepe doar dupa ce acesta a semnat oferta sau dupa ce si-a trimis consimtamantul scris. Aceste confirmari trebuie facute pe un suport scris.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri: datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete sau incorecte; termenul de livrare nu corespunde doleantelor clientului.

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv, iar suma returnata catre cumparator va reprezenta contravaloarea bunurilor returnate din care se vor scadea taxele de transport pentru retur.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste in partea de jos a site-ului la categoria Returnari.

In cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv.

In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Drepturi de Proprietate Intelectuală – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor și drepturi în natură de autor, drepturile de bază de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, mărci înregistrate și înregistrări ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Site – domeniul Primiipasi.ro și subdomeniile acestuia.

 1. DOCUMENTE CONTRACTUALE

-Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau email) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

– Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare automata se face electronic (e-mail).

– Pentru motive justificate, precum stoc insuficient, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail si la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii.

– Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

– Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului.

 1. Dreptul de proprietate intelectuală și industrială

Utilizatorul/Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuală și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice nici una dintre informările primite de la Vânzător.

Toate desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate în proprietatea Primiipasi.ro și nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fără acordul scris al proprietarului.

Toate elementele de conținut cum sunt descrierile, desenele, elementele de grafică și design care apar pe site, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusivă a Primiipasi.ro sau a producatorilor produselor publicate pe site , acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect prin licențe de utilizare și/sau publicare.

Utilizatorului/Cumpărătorului nu îi este permisă copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui element conținut de mai sus în orice alt context decât cel original intenționat de Primiipasi.ro, includerea oricărui element de conținut în afara Site-ului, îndepărtarea însemnelor care semnifică dreptul de autor al Primiipasi.ro asupra elementelor de conținut precum și participarea la transferul, vânzarea, distribuția unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afișarea elementelor de conținut, decât cu acordul scris expres al Primiipasi.ro.

 1. Conținutul website-ului

Informatiile prezentate pe Primiipasi.ro, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila.

Descrierile produselor pot fi incomplete insa Vanzatorul face eforturi pentru a prezenta informatiile cele mai relevante astfel incat produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat.

De asemenea, imaginile produselor sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor si design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.

Orice date specifice privitoare la stoc si starea produselor afisate, se pot obtine contactand Vanzatorul prin email / telefon la datele de contact de pe site.

 1. CONFIDENTIALITATE

Toate datele personale pe care ni le furnizati in calitate de utilizator/vizitator beneficiaza de prelucrare numai in scopul oferirii in conditii optime a livrarilor comenzilor si serviciilor asociate site-ului Primiipasi.ro.

Vanzatorul va retine datele cu caracter personal si le va folosi in scopul informarii utilizatorilor privind situatia contului de pe Primiipasi.ro, privind evolutia si starea comenzilor, precum si in evaluarea produselor si serviciilor oferite. Informatiile solicitate in cazul platilor online intra sub incidenta conditiilor de utilizare a procesatorilor de plati, iar Primiipasi.ro nu va solicita si nu va stoca niciun detaliu referitor la cardul dumneavoastra.

Informatii personale inseamna orice tip de informatie care va identifica pe dumneavoastra in nume personal, de exemplu numele, adresa de livrare, adresa de facturare, numerele de telefon, adresa de e-mail. Informatiile oferite in momentul cand va inregistrati sunt folosite pentru a va permite accesul la anumite parti ale site-ului Primiipasi.ro (de ex reutilizarea adreselor salvate, istoricul comenzilor anterioare, posibilitatea de a folosi cupoane promotionale, etc).

 Aceasta politica explica in ce mod utilizam noi orice tip de informatie personala pe care ne-o puteti oferi pe parcursul utilizarii site-ului sau plasarii unei comenzi online.

Prin inregistrarea sau plasarea unei comenzi fara cont, Utilizatorul declara ca isi da, in mod expres si neechivoc, consimtamantul ca datele sale cu caracter personal sa fie prelucrate si folosite in viitor de catre Primiipasi.ro in urmatoarele scopuri: contactul cu clientii; prelucrarea comenzilor;  participarea la concursuri, promotii ;  transmiterea de mesaje non-comerciale sau administrative (schimbari survenite pe site, etc) ; transmiterea de oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing de pe site sau a tertilor cu care Primiipasi.ro are relatii;

Server-ul nostru cripteaza informatiile pe care o introduceti, inainte de a ne fi transmise noua, pentru a preveni accesul neautorizat, conform legislatiei din Romania referitoare la protejarea datelor.

Facem tot posibilul ca orice schimbari in politica noastra de confidentialitate sa nu afecteze modul in care utilizam informatia furnizata de dumneavoastra. De asemenea incurajam utilizatorii sa fie responsabili in ceea ce priveste confidentialitatea datelor personale si sa verifice regulat regulile din aceasta politica, pentru a-si actualiza preferintele.

Pe baza unei cereri scrise, puteti, in mod gratuit, exercita urmatoarele drepturi:

– Dreptul de acces la datele cu caracter personal; sa obtineti de Primiipasi.ro o confirmare a faptului ca prelucreaza sau nu date personale care va privesc si ce astfel de date sunt prelucrate.

– Dreptul la stergerea datelor personale; puteti solicita stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, in anumite circumstante, precum (a) datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate, (b) datele dumneavoastra au fost prelucrate ilegal, (c) prelucrarea datelor a avut loc pe baza consimtamantului dumneavoastra, iar acesta a fost retras. Aveți dreptul să ștergeți oricând orice date cu caracter personal prelucrate de Primiipasi.ro, exceptand următoarele situații: aveți o solicitare nerezolvată de serviciul clienți; aveți o comandă care nu a fost încă expediată sau a fost parțial expediată; aveți o datorie neachitată la Primiipasi.ro; există suspiciuni ca ați folosit serviciile noastre în mod abuziv;

Nu avem obligația de a ne conforma solicitării dvs. de ștergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesară pentru respectarea unei obligații legale sau pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

– Dreptul de a va retrage consimtamantul; acesta poate fi retras in orice moment, atunci cand prelucrarea datelor cu caracter personal care va privesc, a fost efectuata pe baza consimtamantului dumneavoastra.

– Dreptul la restrictionarea prelucrarii; puteti solicita restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal care va privesc, daca contestati exactitatea datelor sau datele dumneavoastra au fost prelucrate illegal.

– Dreptul la corectare; puteti solicita actualizarea datelor cu caracter personal inexacte sau incomplete care va privesc.

 1. Cookie-uri

Un cookie contine informatii care fac legatura intre utilizatori si un anume website. Daca un browser acceseaza  acel site din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.Cele mai multe browsere accepta aceste cookie-uri in mod automat, insa de obicei puteti modifica setarile browser-ului dumneavoastra pentru a evita ca aceasta acceptare sa se produca in mod automat.

 1. Abonarea si dezabonarea la newsletter

Abonare si dezabonarea la newsletterul site-ului Primiipasi.ro este voluntara si implica acceptarea urmatorilor termeni:

Toate mesajele pe care le vei primi de la Primiipasi.ro sunt ca urmare a abonarii tale la newsletter, iar intregul continut al mesajului se afla in proprietatea Primiipasi.ro fiind astfel guvernat de aceleasi reguli ca si site-ul. Mesajele trimise respecta legea Comertului Electronic in ceea ce priveste comunicarea comerciala, iar tu vei avea oricand posibilitatea de a te dezabona urmand instructiunile din partea de jos a mesajului primit.

Trimiterea de catre abonati la newsletter catre o terta parte a informatilor comerciale primite de la Primiipasi.ro este permisa doar cu asumarea deplina a raspunderii de catre abonati. Mesajele primite pe o astfel de cale nu sunt considerate a fi comunicari comerciale directe de la Primiipasi.ro si ca atare nu sunt supuse legii comertului electronic.

 1. Promotii si campanii

Primiipasi.ro poate derula in orice moment campanii publicitare si/sau promotii in orice sectiune din site, fara ca aceasta operatiune sa necesite acordul Utilizatorilor. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul Utilizatorilor site-ului si pot fi schimbate oricand fara a necesita anuntarea prealabila.

Primiipasi.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promotiile organizate pe site.

Promotiile si campaniile prezentate sunt valabile in perioada de timp mentionata in materialele de promovare si in regulament, unde este cazul, acestea fiind valabile in limitele stocurilor disponibile alocate.

Cupoanele de reducere pot fi aplicate pe toate produsele, excepție facând cele aflate deja in alte promoții sau reduceri. Valoarea cuponului nu se aplică taxei de transport. Cupoanele de reducere nu pot fi cumulate. In momentul plasării comenzii se poate aplica un singur cupon.

 1. Politica de returnare

Conform legislatiei in vigoare- OG 34/2014 și OG 21/1992-, puteti returna produsele achizitionate de pe site, fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la livrarea produsului. Dreptul de retragere nu se aplică persoanelor juridice sau fizice care acționează în exercitarea profesiei, unei activități independente, profesionale sau a unei afaceri.

In acest sens este necesar sa ne anuntati in scris printr-un mail sau pe pagina de contact de pe Primiipasi.ro, precizand numele pe care a fost plasata comanda, produsul care doriti sa il returnati si daca doriti un alt produs la schimb.

Returnarea produselor se face doar prin intermediul firmelor de curierat. Pentru a returna un produs puteti alege orice firma de curierat doriti, sau prin firma de curierat cu care Vanzatorul are contract (taxa de retur va fi comunicata in scris inainte de ridicare). Rambursarea contravalorii produsului se efectueaza in maxim 14 zile lucratoare de la primirea returului si doar intr-un cont bancar (pentru care avem nevoie sa ne comunicati in scris codul IBAN si titularul contului).

Recomandam returnarea produselor in ambalajul original, cu etichete intacte fara urme de uzura. In cazul in care acest lucru nu este posibil sau produsul prezinta deteriorari, altele decat cele cauzate de normala utilizarea a produsului, ne rezervam dreptul sa retinem o parte din suma ce trebuie returnata intrucat produsul nu mai poate fi vandut ca si produs nou.

Cumparatorul va impacheta produsul returnat pentru protejarea/manipularea corespunzatoare de catre curier, in caz contrar, este raspunzator de orice distrugeri, defecte, lipsuri constatate la receptia returului.

Dreptul de retur NU se acordă pentru următoarele situatii:

-articole produse la comanda, adaptate sau personalizate, după specificaţiile Cumpărătorului

-produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente

-înregistrări audio, video, jocuri sau programe informatice sigilate, care au fost desigilate după livrare

-produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate/purtate de consumator (ex: produse de cosmetică și igienă desigilate, articole vestimentare, lenjerii intime, accesorii intime sau orice produs pentru mămici/copii care intră în contact cu organismul uman sub orice formă, produse alimentare cu ambalaj deschis, produse de hrănire, etc)

In cazul in care Cumparatorul a utilizat bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a bunurilor, acesta nu își pierde dreptul de retragere, ci răspunde pentru diminuarea valorii bunurilor achiziționate și utilizate. Diminuarea valorii bunurilor poate consta, în special, în costurile de reparare curățare/ întreținere/reparare (după caz) și, dacă bunurile nu mai pot fi vândute ca noi, pierderea, justificată în mod obiectiv, de venit pentru Vânzător. Astfel, consumatorul va fi răspunzător numai pentru deprecierea rezultată din utilizarea peste cea necesară pentru a determina natura, caracteristicile și funcționarea produsului.

În cazul in care produsul se returnează ca în condițiile în care a fost livrat inițial suma rambursată va fi identică cu cea achitată, cu excepția cheltuielilor de transport. În cazul în care produsul nu este returnat ca in starea inițială ( în sensul că nu mai poate fi comercializat ca nou) se va aplica principiul diminuării valorii.

Se va percepe o taxă pentru aducerea la starea inițială sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din depreciere și se va returna Cumpărătorului o suma de bani mai mică decat a achitat inițial (procentul diminuării valorii este de la caz la caz fara a fi descurajant pentru Cumpărător și va fi argumentat de Primiipasi.ro pe bază de dovezi, care poate varia ca valoare de la caz la caz). În cazul in care Cumpărătorul refuză diminuarea valorii produsului, se va reexpedia produsul inițial, pe cheltuiala acestuia. Vânzătorul nu este autorizat din punct de vedere al legislației naționale să comercializeze produse de ocazie.

În cazuri excepționale, când produsul returnat este uzat/utilizat la un nivel de depreciere care conduce la apariția unei neconformități a acestuia și/sau pierderi de venit pentru Primiipasi.ro, egale cu valoarea inițială a produsului, justificate în mod obiectiv, produsul se va considera neconform din vina Cumparătorului și nu se va accepta ca retur, caz în care se va reexpedia produsul inițial, pe cheltuiala cumpărătorului.

 1. Garantii

Produsele achizitionate de pe Primiipasi.ro dispun de garantie in conformitate cu certificatul de garantie aferent fiecarui produs in cauza. Persoana care asigura garantia este persoana juridica mentionata pe certificatul de garantie al produsului si anume producatorul sau importatorul.

Certificatul de garantie se gaseste in coletul pe care il primesti sau impreuna cu nota de transport de pe cutie. In cazul in care acesta lipseste, va rugam sa ne contactati, vom trimite un nou certificatul de garantie pe email.

Pentru a beneficia de garantia produselor, acesta trebuie utilizat in scopul pentru care a fost creat si sa fie respectate instructiunile din manualul de utilizare.  

Dupa achizitie, va recomandam sa pastrati: certificatul de garantie, factura fiscala aferenta, ambalajul original al produsului si accesoriile sale.

Garantia unui produs este valabila atata timp cat produsul a fost utilizat conform instructiunilor de folosire ce i-au fost remise de catre comerciant odata cu produsul, si la care este indreptatit conform OG21/1992 (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare. Aceste documente vor fi remise doar pentru produse cu folosinta indelungata.

Garantia produselor comandate se poate pierde daca:

-Perioada valabilitate certificat de garantie a expirat.

-Produsele s-au deteriorat ca urmare a nerespectarii instructiunilor de utilizare

-S-au adus modificari sau interventii neautorizate produselor comandate

-Exista urme de lovituri sau deteriorari mecanice

-Au fost expuse excesiv la mediul exterior (conform atentionari din manual utilizare)

-Au fost deteriorate ca urmare a transportului, manipularii sau instalarii gresite

– Marcajele cu numar model/serie produs sunt distruse sau sterse

– Produsul sau partile componete (ex circuitele interioare) a fost avariate sau distruse prin socuri, inundare, incendiere, expunere la soare sau descarcari electrice.

Garantia produselor comandate respecta legislatia in vigoare privind Drepturile Cumparatorului. Aceasta difera in functie de categoria de produs si se refera la perioada in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea producatorului/importatorului. In cadrul acestui termen producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. Reparatiile se vor efectua in maxim 15 zile lucratoare de la comunicare.

 1. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre Primiipasi.ro, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii.

 1. Inscrierea pe site REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

Utilizatorii care plaseaza pe site comentarii referitor la produsele comercializate o vor face pe propria raspundere si vor garanta ca au toate drepturile asupra continutului publicat.

Utilizatorii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut fara nici un fel de instiintare.

Primiipasi.ro isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen sau calomnios. Primiipasi.ro nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site.

Utilizatorul/Cumparatorul, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunea mentionata, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

– sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;

– sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Cumparator;

– sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;

– sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;

– sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact,informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;

– sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;

– sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Reviewuri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;

– sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunea destinata pentru “Review-uri”.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de contact de pe site. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

16.Forță majoră

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

17.Legea aplicabilă

Prezentul contract este supus legii Române. Eventualele litigii apărute între Primiipasi.ro și utilizatori/cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești Române competente.