Livrarea pentru comenzile plasate pe siteul primiipasi.ro:

 1. Termen de Livrare: Produsele vor fi livrate în maximum 2 zile prin curier.
 2. Costul Transportului:
  • Pentru comenzi cu valoare până în 150 de lei, costul transportului va fi 12 lei.
  • Pentru comenzi cu valoare peste 150 lei, transportul va fi gratuit.
  • Returul:

Conform legislației în vigoare- OG 34/2014 și OG 21/1992, puteți returna produsele achiziționate de pe site, fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile calendaristice de la livrarea produsului. Dreptul de retragere nu se aplică persoanelor juridice sau fizice care acționează în exercitarea profesiei, a unei activități independente, profesionale sau a unei afaceri.

În acest sens este necesar să ne anunțați în scris printr-un mail sau pe pagina de contact de pe Primiipasi.ro, precizând numele pe care a fost plasată comanda, produsul care doriți să îl returnați și dacă doriți un alt produs la schimb.

Returnarea produselor se face doar prin intermediul firmelor de curierat. Pentru a returna un produs puteți alege orice firma de curierat doriți, sau prin firma de curierat cu care Vânzătorul are contract (taxa de retur va fi comunicată în scris înainte de ridicare).

Rambursarea contravalorii produsului se va efectua în maxim 14 zile lucrătoare de la primirea returului și doar într-un cont bancar (pentru care avem nevoie să ne comunicați în scris codul IBAN și titularul contului).

Recomandăm returnarea produselor în ambalajul original, cu etichete intacte fără urme de uzură. În cazul în care acest lucru nu este posibil sau produsul prezintă deteriorări, altele decât cele cauzate de normală utilizarea a produsului, ne rezervăm dreptul de a reține o parte din suma ce trebuie returnată întrucât produsul nu mai poate fi vândut ca și produs nou.

Cumpărătorul va împacheta produsul returnat pentru protejarea/manipularea corespunzătoare de către curier, în caz contrar, este răspunzător de orice distrugeri, defecte, lipsuri constatate la recepția returului.

Dreptul de retur NU se acordă pentru următoarele situații:

 • articole produse la comandă, adaptate sau personalizate, după specificaţiile Cumpărătorului,
 • produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente,
 • înregistrări audio, video, jocuri sau programe informatice sigilate, care au fost desigilate după livrare,
 • produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate sau purtate de consumator (ex: produse de cosmetică și igienă desigilate, articole vestimentare, lenjerii intime, accesorii intime sau orice produs pentru gravide/mămici/copii care intră în contact cu organismul uman sub orice formă, produse alimentare cu ambalaj deschis, produse de hrănire, etc.).

În cazul în care produsul se returnează în condițiile în care a fost livrat inițial, suma rambursată va fi identică cu cea achitată, cu excepția cheltuielilor de transport.

În cazul în care Cumpărătorul a utilizat bunurile într-o măsură care depășește limita necesară stabilirii naturii, caracteristicilor și modului de funcționare a bunurilor, acesta nu își pierde dreptul de retragere, ci răspunde pentru diminuarea valorii bunurilor achiziționate și utilizate. Diminuarea valorii bunurilor poate consta, în special, în costurile de reparare curățare/întreținere/reparare (după caz) și, dacă bunurile nu mai pot fi vândute ca noi, pierderea, justificată în mod obiectiv, de venit pentru Vânzător. Astfel, consumatorul va fi răspunzător numai pentru deprecierea rezultată din utilizarea peste cea necesară pentru a determina natura, caracteristicile și funcționarea produsului.

În cazul în care produsul nu este returnat în starea inițială (în sensul că nu mai poate fi comercializat ca nou) se va aplică principiul diminuării valorii. Se va percepe o taxă pentru aducerea la starea inițială sau pentru a acoperi diferența de preț rezultată din depreciere și se va returna Cumpărătorului o suma de bani mai mică decât a achitat inițial (procentul diminuării valorii este de la caz la caz, fără a fi descurajant pentru Cumpărător și va fi argumentat de Primiipasi.ro pe bază de dovezi, si poate varia ca valoare de la caz la caz). În cazul în care Cumpărătorul refuză diminuarea valorii produsului, se va reexpedia produsul inițial, pe cheltuiala acestuia. Vânzătorul nu este autorizat din punct de vedere al legislației naționale să comercializeze produse de ocazie.

În cazuri excepționale, când produsul returnat este uzat/utilizat la un nivel de depreciere care conduce la apariția unei neconformități a acestuia și/sau pierderi de venit pentru Primiipasi.ro, egale cu valoarea inițială a produsului, justificate în mod obiectiv, produsul se va considera neconform din vină Cumparătorului și nu se va fi acceptat la retur, caz în care se va reexpedia produsul inițial, pe cheltuiala cumpărătorului.